Через ранкові обстріли суд переніс розгляд справи житомирського волонтера Артура Волинця, якого звинувачують у продажі гуманітарки

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Сьогодні, 10 лютого, в  Богунському районному суді міста Житомира мало відбутись засідання у справі житомирського волонтера Артура Волинця, якого звинувачують у продажі гуманітарної допомоги, військової амуніції та спорядження, призначених для Збройних сил України. Проте через повітряну тривогу та обстріли суд постановив перенести засідання.

 Про це виданню ZMINA повідомив адвокат волонтера Володимир Красовський.

Фото: фейсбук-сторінка Артура Волинця

“Сьогодні мало бути продовження підготовчого судового засідання у справі волонтера Артура Волинця. Проте через тривогу його перенесли на кінець квітня — початок травня. Поки що точної дати немає”, – говорить адвокат.

Житомирському волонтеру також інкримінують ще одну статтю – сприяння незаконному перетину державного кордону чоловікам призовного віку. Так, під час одного гуманітарного рейсу, організованого благодійним фондом волонтера Волинця, не повернувся в Україну один з водіїв. Правоохоронці розцінили цей факт як те, що волонтер за гроші допоміг чоловіку виїхати за кордон під приводом перевезення гуманітарної допомоги.  

“Їхали два водії на бусі за гуманітарним дитячим харчуванням. Людина, яка перетнула кордон, покинула свого супутника-водія. Ці водії напряму самотужки домовлялись про гуманітарну допомогу, Артур лише передав її дитбудинку. По суті Волинець не зовсім був знайомий з людиною, яка не повернулась в країну. Ця людина не виходить на зв’язок. Я намагався зв’язатись з ним, аби увімкнути його по відеозв’язку в суді, щоб він підтвердив чи спростував, чи якимось чином Артур причетний до його виїзду”, – розповідає Красовський.

Нагадаємо, що Артура Волинця, котрий є керівником благодійного фонду “Роби добро, даруй надію”, затримали 28 червня за підозрою у продажі військової амуніції та спорядження, призначених для ЗСУ. 

Вже 30 червня зранку суд почав розглядати справу про призначення волонтерові запобіжного заходу. Засідання, призначене на 10:00, почалося із запізненням, оскільки до приміщення суду прийшли близько 200 людей, котрі зібралися, щоб підтримати Волинця. Судова охорона спинила людей і не пропустила їх всередину.

На засіданні помітили, що чоловік мав видимі тілесні ушкодження у вигляді синця під правим оком. За словами адвоката підсудного, травми волонтеру нанесли під час затримання. Того дня суд відправив Волинця під домашній арешт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter