Через ракетно-бомбові удари російських військ іноземні студенти не можуть виїхати з деяких українських міст – Кулеба

Дата: 03 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що його російський колега Сергій Лавров бреше, говорячи, що Україна допомагає вивозити російських солдатів із зони бойових дій.

Про це він повідомив інтернет-виданню “Українська правда”.

За його словами, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров відверто бреше, коли заявляє про перешкоджання українською владою вивозу громадян із України, зокрема із Харкова. 

Також він додає, що уряд України докладає максимальних зусиль, аби вивезти іноземних громадян, зокрема студентів, із зони бойових дій

“Сергій Лавров має припинити дезінформування міжнародного співтовариства. Це стане найкращим підтвердженням готовності Росії до деескалації, переговорів та збереження людських життів. Збройні сили Російської Федерації мають негайно припинити обстріли Харкова та інших українських міст”, — сказав міністр. 

Як відомо, у МЗС створили цілодобову гарячу лінію, на якій іноземні студенти можуть отримати допомогу у виїзді із Харкова та інших міст, які обстрілюють окупаційні Збройні сили РФ. Уряд також працює із Силами оборони України, правоохоронцями та місцевою владою для організації їхнього безпечного виїзду.

Українські та іноземні громадяни, у тому числі іноземні студенти, не можуть залишити міста через ракетно-бомбові удари російських Збройних сил. 

Так, за словами міністра, від обстрілів російських військ загинули двоє іноземних студентів з Індії та Алжиру, китайський студент отримав поранення. 

Нагадаємо, 1 березня низка правозахисних організацій закликали сусідні з Україною країни відкрити кордони для громадян усіх країн, які змушені тікати від війни.

Суспільне телебачення повідомило про початок евакуації іноземних студентів у Харкові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter