Через протести в низці міст США запровадили комендантську годину

Дата: 01 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У 40 містах США, зокрема й у Вашингтоні, ввели комендантську годину через масові акції протесту, які спричинила смерть афроамериканця внаслідок дій поліції в Міннесоті.

Про це повідомляє CNN.

 
Протести спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Як видно на записах, один з поліцейських понад п’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

До суботи, 30 травня, великі акції протесту, що супроводжувалися масовими зіткненнями демонстрантів з поліцією, відбулися в Лос-Анджелесі й Сан-Хосе (Каліфорнія), Нью-Йорку, Бостоні (Массачусетс), Х’юстоні (Техас), Денвері (Колорадо), Коламбусі (Огайо), Сіетлі (штат Вашингтон), а також у столиці США Вашингтоні прямо біля Білого дому. Через це президента США Дональда Трампа доправили в бункер майже на годину.

Також відомо, що поліція затримує сотні осіб. У Нью-Йорку, наприклад, у силовиків закінчилися службові автомобілі, щоб розвозити затриманих, а тому департамент поліції міста спробував скористатися своїм правом реквізувати цивільний транспорт для їхнього перевезення. Водночас водії висловили солідарність із мітингувальниками й відмовилися виконувати вимоги поліції.

Поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, спочатку відсторонили від роботи, потім звільнили, а одного заарештували за звинуваченням у вбивстві. Наразі розслідування обставин смерті чоловіка проводять департамент юстиції США і ФБР.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter