Через постійні обстріли з Попасної вдалось евакуювати лише трьох людей

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Через постійні обстріли російських військових з міста Попасна на Луганщині вдалось евакуювати лише трьох осіб. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Ліквідація наслідків російських обстрілів на Луганщині. Фото: ДСНС

15 квітня з Луганщини вивезли 370 жителів через п’ять раніше погоджених коридорів. Однак робити це доводилось під постійними російськими обстрілами.

“Попасну росіяни щільно обстрілювали із самого ранку. Тож було вирішено автобус для евакуації залишити у сусідньому населеному пункті, де відносно безпечно, а попаснян підвозити туди на автомобілях. Але навіть таким чином вдалося зробити лише один рейс”, – розповідає Гайдай. 

В автівку, якою евакуювались троє містян, влучили уламки снаряда, а тому їхати довелось з пробитими колесами. Ніхто з них не постраждав. 

Росія не припиняє постійні обстріли Луганщини із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Минулої доби загалом регіон обстріляли 26 разів, а евакуювати вдалось 208 жителів Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Попасної та населених пунктів Гірської територіальної громади.

Рятувальники просять цивільних не зволікати з евакуацією та виїжджати одразу, як з’являється можливість. 

“Ми розуміємо, що вам доведеться покинути власні оселі та майно, але яким би це майно дорогим не було, пам’ятайте, що ваше життя й життя близьких набагато дорожче. Матеріальні цінності повинні відійти на другий план, на перший – ваша безпека, безпека ваших дітей і рідних”, – закликають у ДСНС області.

Під постійним ворожим вогнем знаходиться й Донеччина. За словами президента Володимира Зеленського, Донецька та Луганська області є головною мішенню для Росії, яка прагне їх знищити.

“Луганську і Донецьку області російські війська руйнують так, ніби хочуть, щоб від них не залишилося навіть каміння. І щоб там не залишилося людей взагалі”,сказав він у своєму відеозверненні напередодні. 

Нагадаємо, що напередодні російські військові обстріляли два евакуаційних автобуси на Харківщині, внаслідок чого загинули 7 людей, а ще майже три десятки отримали поранення. 

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter