Через порушення кримських санкцій США оштрафували “дочку” Deutsche Bank

Дата: 10 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США наклало штраф у 583 тисячі доларів на Deutsche Bank Trust Company Americas (DBTCA). Банк обслуговував платежі двох компаній, що перебувають у санкційному списку через тимчасову окупацію Криму.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Повідомляється, що у 2015 році банк провів платіж на 29 млн доларів на купівлю мазуту кіпрського нафтотрейдера IPP Oil Products. Компанія потрапила до списку санкцій за тиждень до операції. 

Відомство вважає, що підрозділ Deutsche Bank знав про санкції щодо кіпрської компанії.

Окрім цього, у грудні 2015 року Deutsche Bank Trust Company Americas провів 61 платіж російського Крайінвестбанку, занесеного до санкційного списку через незаконну роботу в Криму.

За кейс із кіпрською компанією  Deutsche Bank Trust Company Americas сплатить 157 200 доларів штрафу, за Крайінвестбанк – 425 600 доларів.

Максимальний штраф у цій справі міг сягнути 57,7 мільйона доларів, утім міністерство врахувало низку пом’якшувальних обставин: співпрацю з розслідуванням, вжиті заходи щодо посилення комплаенс-режиму, великий обсяг платежів, що постійно проходять через DBTCA, тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter