Через обстріли військовими РФ виникла масштабна пожежа в заповіднику Кінбурнська коса

Дата: 11 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Через обстріли російськими військами Миколаївської області згоріли 11 тисяч гектарів унікального лісу на Миколаївщині у заповіднику Кінбурнська коса.

Про це повідомило російське пропагандистське видання “РИА Новости”.

Скриншот з відео

На відео, опублікованому в телеграм-каналі “РИА Новости”, видно масштабну лісову пожежу. Стверджується, що це знято на півострові Кінбурнська коса, що має статус заповідника, на Миколаївщині.

Російські пропагандисти посилаються на окупаційного “представника екстрених служб” сусідньої Херсонщини, який звинуватив у пожежах ЗСУ, мовляв, підпал відбувся через обстріл українськими військовими. 

Про те, що від бойових дій на Півдні України потерпає Кінбурнська коса, ще 1 вересня на брифінгу повідомляв міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

“Яскравий приклад життя під окупацією та загрози для заповідних територій міжнародного значення – Кінбурнська коса. Там на сьогодні загинули безліч диких тварин та птахів. Ми навіть не можемо обрахувати точну їх кількість. Знаємо тільки про те, що там згоріли реліктові ліси, для відновлення яких треба буде дуже багато років, навіть не 10, не 50 і не 100”, – розповів тоді посадовець.

Нагадаємо, станом на кінець травня, російські військові вчинили щонайменше 245 випадків екоциду на території України та в акваторії Чорного моря, серед них на Київщині — 34, на Донеччині — 28, у Дніпропетровській та Луганській областях — по 22.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter