Через локдаун у Києві цьогорічний фестиваль Docudays UA знову пройде онлайн

Дата: 19 Березня 2021
A+ A- Підписатися

У зв’язку із запровадженням локдауну в Києві 18-й щорічний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться онлайн із 26 березня до 4 квітня. 

Про це повідомили на сайті фестивалю. 

Минулого року через пандемію коронавірусу 17-й щорічний фестиваль Docudays UA пройшов в онлайн-форматі. Цього року кінопокази конкурсних та позаконкурсних програм, а також ретроспективи анімації Анатолія Сурми відбудуться на платформі Docuspace.

Переглянути конкурсну та позаконкурсну кінопрограму буде можливо, скориставшись квитками, абонементами та фестивальними акредитаціями. А долучитися до трансляцій дискусій можна буде безкоштовно. Програма “Трубадури кіно: Шотландія та Україна” перебуватиме у вільному доступі в онлайн-кінотеатрі.

На платформі Docuspace відбудуться й публічні онлайн-трансляції правозахисних дискусій програми Rights Now!, лекцій та зустрічей “Docu / Клас”, дискусій з режисер(к)ами фестивальних стрічок Tête-à-tête, а також дискусії з художниками/-цями програми “Docu / Синтез” в онлайн-кінотеатрі Docuspace. 

Уже другий рік поспіль наш фестиваль припадає на період загострення епідемії COVID-19, тому від початку ми були готові до переведення фестивальних активностей в онлайн”, – повідомили організатори. 

У межах фестивалю відбудуться також онлайн-виставка “Ласкаво просимо, вхід заборонено” та онлайн-частина виставки “Добре проторені зв’язки” в межах програми “Docu / Синтез”.

Частина заходів Docudays UA відбудеться на базі платформи Zoom, зокрема спілкування з героями Живої бібліотеки“, а також онлайн-студія документального кіно “Docu / Табір“, де діти створюватимуть власні документальні стрічки. 

Нагадаємо, що цього року темою фестивалю Docudays UA стало право людини на охорону здоров’я. Його закріплено в статті 49 Конституції, яка гарантує кожному громадянину медичну допомогу та медичне страхування. Це право забезпечують державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм. Також держава має створювати умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування, а в державних і комунальних закладах допомогу повинні надавати безоплатно. 

У 2018 році в Україні зі зміни ланки первинної медичної допомоги розпочалася медична реформа. Відтоді пацієнти почали самі обирати, до якого сімейного лікаря, терапевта або педіатра їм ходити. Медичні заклади, у яких працюють ці лікарі, почали отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, що уклав з ними договір. 

На початку минулого року МОЗ оприлюднило перелік медичних послуг, які українці можуть гарантовано отримати безоплатно. Серед них, зокрема, фізіологічні пологи, інтенсивна терапія для передчасно народжених, а також послуги для ранньої діагностики онкозахворювань.  

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter