Через коронавірус в Україні скасували планові операції

Дата: 09 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

З 9 листопада лікарні в Україні не проводитимуть планових операцій. 

Про це з посиланням на головного санітарного лікаря Віктора Ляшка повідомляє “Українська правда”.

Проведення планових операцій в Україні заборонили після початку карантину, ще в березні. Згодом Кабмін дозволив проводити деякі втручання, однак тільки після отримання негативного результату ПЛР-тесту. 

“З понеділка (9 листопада. – Ред.) всі планові операції і планові госпіталізації заборонено в наших лікарнях, лікарні приймають виключно ургентних хворих і виключно хворих з коронавірусною хворобою. Ситуація вкрай напружена. Ситуація вкрай напружена не тільки в Україні”, – сказав Ляшко після наради в Офісі президента. 

За його словами, Україна переходить до другого етапу поширення коронавірусу, а тому ситуація потребує збільшити з 50 тис. до 80 тис. кількість ліжок, де можуть розмістити хворих на коронавірус. Водночас 80% з них треба забезпечити киснем. За словами Ляшка, на третьому етапі в Україні почнуть розгортати тимчасові шпиталі в пристосованих приміщеннях.

Водночас, як повідомили в Офісі президента, за минулий тиждень ще 10 лікарень почали приймати хворих на коронавірус, а лікарні Національної академії наук та Укрзалізниці вже приймають ургентних хворих, які не мають ковіду, щоб звільнити місця для пацієнтів у перепрофільованих для цього медзакладах.

Нагадаємо, що МОЗ планує запропонувати уряду ввести в Україні жорсткий карантин у вихідні, зокрема закрити з 00 годин суботи до 00 годин понеділка всі магазини, окрім продуктових. Відкритими планують залишити аптеки, автостанції та ветеринарні аптеки. Не збираються й зупиняти громадський транспорт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter