Через коронавірус 1,6 мільярда людей можуть втратити засоби для існування – МОП

Дата: 30 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Різке скорочення робочого часу в усьому світі через поширення коронавірусу означає, що 1,6 мільярда працездатного населення можуть втратити кошти для існування.

Про це йдеться в повідомленні Міжнародної організації праці, передає “Європейська правда”.

Відповідно до прогнозу МОП, скорочення робочого часу в другому кварталі 2020 року очікується значно гірше, ніж раніше оцінювали.

МОП очікує зниження зайнятості на 10,5%, або на 305 млн робочих місць, порівняно з четвертим кварталом 2019 року (за умови 48-годинного робочого тижня).

У попередньому оцінюванні йшлося про 6,7% (195 млн працівників, зайнятих протягом повного робочого дня).

Прогнозують, що, зокрема, на 12,4% скоротиться робочий час у Північній та Південній Америці (як порівняти з докризовим рівнем) та на 11,8% – для Європи та Центральної Азії.

Щодо інших регіональних груп, показники перевищують 9,5%.

У Міжнародній організації праці акцентують увагу на неформальних працівниках, оскільки вони особливо вразливі: високий рівень бідності, майже немає правового захисту, робота часто небезпечна.

Раніше МОП прогнозувала, що економічна та трудова кризи, спричинені пандемією коронавірусу, можуть збільшити глобальне безробіття на майже 25 мільйонів осіб.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України виділив Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування 6 млрд грн для фінансування допомоги з безробіття.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter