Чеха засудили до 20 років в’язниці за участь у боях на Донбасі на боці бойовиків

Дата: 01 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Міський суд Праги заочно засудив до 20 років в’язниці за скоєння терористичного акту та участь у терористичній групі громадянина Чехії Мартіна Кантора, який воював на боці бойовиків на Донбасі. 

Про це повідомляє видання Novinky.cz.

32-річний чоловік, як з’ясувало слідство, у 2015 році вилетів із Праги через Ростов-на-Дону на Донбас. Там він пройшов підготовку і став снайпером бойовиків “ЛНР” та отримав “звання сержанта”. Як член розвідувально-диверсійної групи він особисто встановлював міни та гранатомети в районі лінії розмежування.

Під час суду проти Кантора свідчили декілька його друзів, які повідомляли, що він не приховував бажання поїхати на Донбас та розповідав їм у листах про свою “службу”. У 2016 році одному з друзів надійшов лист про смерть Кантора, однак цю інформацію не вдалося підтвердити.

Наразі місце перебування засудженого невідоме. 

Нагадаємо, що цього року національний центр проти організованої злочинності Чехії  провів масштабну операцію, в межах якої затримали щонайменше п’ятьох громадян країни, яких підозрюють у тому, що вони воювали на Донбасі на боці проросійських бойовиків. За інформацією чеських медіа, кількість справ у країні щодо таких громадян уже сягнула двох десятків. 

Проти більш ніж двох сотень іноземців, які воювали за бойовиків на Донбасі, в Україні відкрили справи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter