Частину тварин із зоопарку “Казкова діброва” вдалося врятувати: вони перебували вдома в однієї з працівниць

Дата: 07 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок підриву Каховської ГЕС затопило зоопарк “Казкова діброва”, що розташований у Новій Каховці. У ньому проживало близько 300 тварин. Зʼясувалося, що частина тварин під час надзвичайної події перебувала вдома в однієї з працівниць. 

Про це повідомили на сторінці зоопарку в соцмережах.

Фото: Казкова діброва

Зокрема, вдалося врятувати папуг, білок, шиншил та морських свинок. 

Вчора робітники, знаходячись у шоковому стані, надали мені не зовсім точну інформацію. Деякі тварини не були на території “Діброви”, а перебували дома у Валі, тому вони залишилися живі. Наш улюбленець папуга Веня, білки-летяги, фретки, папуги, шиншили й морські свинки вбереглися від потопу“, – йдеться в повідомленні.

Власниця зоопарку Олена Навроцька в коментарі виданню “Українська правда. Життя” зазначила, що пошуки тварин із зоопарку тривають.

Вижили тварини, які знаходилися вдома в жінки, яка доглядає за тваринами “Діброви”. Це маленькі теплолюбні звірі й пташки, яких вона забрала додому ще восени, бо в “Діброві” немає опалення і електрики. Вони є на відео. Ймовірно, що вижили черепахи. Можливо, собака Жулька, коти й нутрії. Ми продовжуємо пошуки тварин, яки змогли врятуватися самостійно“, – додала вона.

Як відомо, напередодні волонтери руху UAnimals одразу вирушили на порятунок тварин у Херсонську область. Зокрема, намагалися дістатися Нової Каховки, де розташований зоопарк “Казкова діброва”. Однак керівництво закладу підтвердило, що зоопарк повністю затопило і врятуватися могли лише лебеді та качки. 

Нагадаємо, що UAnimals запустив флешмоб, де за гештегом #прихищуізтваринами вимушені переселенці зможуть знайти житло, доступне для людей з тваринами. У коментарях до допису користувачі пропонують корм та медичну допомогу для тварин, а також перетримування їх на кілька місяців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter