Бустерну дозу вакцини від ковіду дозволили вводити усім охочим

Дата: 06 Січня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні дозволили введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для усіх охочих.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Фото: КМДА

Ляшко підписав наказ, згідно з яким бустерну дозу можуть отримати вакциновані віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

“Бустерна доза має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавірусу “Омікрон”, – пояснює міністр. 

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано також вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.
Водночас за відсутності потрібних препаратів бустерну дозу дозволять зробити іншим згідно з дозволеними в Україні схемами.
 
З середини грудня минулого року в Україні дозволили вводити додаткову дозу вакцини, яку, як наголошують у МОЗ, не слід плутати з бустерною. Додаткову можуть отримати люди з ослабленим імунітетом. За словами Ляшка, ці ж люди зможуть щепитись і бустерною дозою, а оптимальний період її введення складає від 3 до 6 місяців після додаткової.
 
Нагадаємо, що вакциновані бустерною дозою з кінця січня зможуть отримати новий сертифікат у “Дії”, що діятиме 270 днів. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter