Вакциновані бустерною дозою зможуть отримати новий сертифікат у “Дії”

Дата: 05 Січня 2022
A+ A- Підписатися

З кінця січня поточного року українці, вакциновані бустерною дозою вакцини проти коронавірусу, зможуть отримати новий сертифікат у “Дії”.

Про це повідомили у МОЗ. 

Фото: diia.gov.ua

Нині отримати бустерну дозу можуть медичні працівники, співробітники будинків інтернатного типу та літні люди. Бустерну дозу, як наголошують у МОЗ, не слід плутати з додатковою, яку можуть отримати ті, в кого через важкі супутні хвороби міг не сформуватися належний імунний захист після двох доз. 

Додаткову дозу можна вводити через 28 днів після основного курсу, а її введення не впливає на термін дії COVID-сертифіката. 

Водночас люди, що отримали бустерну дозу, можуть отримати сертифікат, що діятиме 270 днів. Порядок його генерації, як наголошують урядовці, нічим не відрізнятиметься від того, як створюються сертифікати на підставі одужання чи вакцинації.

“Достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку “Дія” не раніше останніх чисел січня, звісно, вже після самого щеплення”, – кажуть у МОЗ.

Також громадяни, які отримали бустерну дозу, можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію у місці проведення щеплення або у сімейного лікаря.

Нагадаємо, що вже 14,7 мільйона українців отримали хоча б одну дозу вакцини, а щеплених двома дозами налічили понад 13,8 мільйона. Додаткову дозу отримали 4,7 тисячі людей, а бустерну станом на 3 січня – 5,7 тисячі осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter