Будівництво військових кораблів у Криму загрожує всьому Чорноморського регіону – постпред президента

Дата: 21 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Будівництво Росією військових кораблів у тимчасово окупованому Криму загрожує всім країнам Чорноморського регіону.

Таку думку висловив представник президента України в Криму Антон Кориневич, повідомляє “Крим.Реалії

“Проблема не тільки в самому факті візиту (президента РФ Володимира Путіна. – Ред.). Відвідування Криму російськими топполітиками із заявленою метою є продовженням політики мілітаризації державою-окупантом Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, адже воно пов’язане з будівництвом на тимчасово окупованій території України нових суден для цілей держави-окупанта. А це вже є загрозою безпеки в Чорному й Азовському морях, і така загроза стосується не тільки України, а й країн Чорноморського регіону”, –​ сказав Кориневич.

Як відомо, у понеділок російський президент Володимир Путін без узгодження з Україною прибув до Керчі, щоб узяти участь у церемонії закладення бойових кораблів для ВМФ Росії. У Міністерстві закордонних справ України засудили візит Путіна і назвали його незаконним. Україна надіслала МЗС Росії відповідну ноту.

Посольство США в Україні назвало самовільним будівництво Росією військових кораблів в окупованому Криму, а також вказало на те, що це є порушенням міжнародних норм.

Тим часом міністр оборони США Марк Еспер зазначив про необхідність зміцнення НАТО і спрямування коштів альянсу на стримування, зокрема, Росії. Водночас Еспер у цьому контексті згадав російську анексію Криму і військові дії на Донбасі, повідомляє пресслужба Пентагону.

За словами Еспера, збільшення витрат НАТО варто вітати, а ці кошти слід спрямовувати на потенціал для стримування супротивників.

“За словами Еспера, Росія є трохи меншою проблемою, ніж Китай, але вона є джерелом порушень у всьому світі: анексія Криму, ведення війни в Україні, загрози союзникам з НАТО і посилання військ до Сирії та Лівії”, – йдеться в повідомленні Пентагону.

Нагадаємо, у лютому під час форуму Age of Crimea Кримська правозахисна група закликала міжнародну спільноту й Україну домагатися від Росії припинення мілітаризації Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter