Будівлю МЗС перевірять на доступність

Дата: 09 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Активісти ініціативи “Доступно.UA” перевірять на доступність будівлю Міністерства закордонних справ у Києві та прилеглі території.

Про підписання відповідного меморандуму з відомством вони повідомили на сторінці у фейсбуку. 

Зробимо МЗС доступним

⚡ Доступно.UA підписали меморандум про співробітництво з Міністерством закордонних справ України! Тепер МЗС на шляху до перетворення на перший в Україні цілковито безбар’єрний орган державної влади.Згідно тексту меморандуму ми проведемо аудит будівель Міністерства закордонних справ України у Києві та прилеглих територій та надамо рекомендації для підвищення рівня безбар’єрності об’єктів, а також рекомендації щодо внутрішніх інструкцій поводження з людьми з інвалідністю та представниками інших маломобільних груп населення для забезпечення їхнього безперешкодного доступу до приміщень міністерства. Це дуже важливий день для нас і для розвитку доступності в Україні. Вдячні Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine за довіру та сподіваємось, що цей крок стане прикладом для наслідування і для інших міністерств ?Ми можемо перевірити і вашу локацію на безбар'єність, адже надаємо послуги і на комерційних основах задля підтримки діяльності нашої організації ?#ДипломатіяРівнихМожливостей

Опубліковано Доступно.UA Понеділок, 8 червня 2020 р.

Після перевірки активісти мають надати рекомендації для підвищення рівня безбар’єрності об’єктів, а також рекомендації щодо внутрішніх інструкцій поводження з людьми з інвалідністю та з представниками інших маломобільних груп населення. За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, проєкт розпочнеться з усунення фізичних бар’єрів для мобільності, проте він також охоплює подолання цивілізаційних бар’єрів, перешкод для торгівлі та інвестицій.

Гроші на те, щоб впровадити рекомендації активістів у життя, міністерство шукатиме в національних спонсорів та міжнародних партнерів. 

“Ми забезпечимо доступ до міністерства не лише людей з інвалідністю, але і представників інших маломобільних груп населення: осіб з маленькими дітьми, людей похилого віку, тих, хто отримав тимчасову травму, та ін. Йдеться про базову людську повагу, без якої неможливо уявити успішну розвинену країну”,зауважив міністр Кулеба. 

Нагадаємо, що минулого року в Києві комунальні служби провели реконструкцію деяких зупинок громадського транспорту. Після цього вони стали недоступними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, що обурило активістів ініціативи “Доступно.UA”. Вони стверджували, що під час робіт ремонтники порушили нові ДБН, які запрацювали в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter