Британські благодійники передали на Харківщину ще чотири автомобілі швидкої

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

До Харківської області доставили чотири автівки швидкої, передані британською благодійною організацією Medical Life Lines Ukraine. 

Про це розповіли в уряді. 

Фото: МОЗ

Один з автомобілів вирушив до Університетської клініки ХНМУ. Він слугуватиме для міжлікарняних перевезень і транспортування пацієнтів. 

Ще три машини доставили до Чугуївської центральної лікарні ім. М. І. Кононенка, Лозівського та Куп’янського територіальних медичних обʼєднань. 

“Це допоможе закрити їх потреби, особливо під час постійних обстрілів і руйнування медичної інфраструктури ворогом. Щиро вдячна всім партнерам, які підтримують роботу медзакладів”, – каже заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

З початку повномасштабної війни благодійна організація Medical Life Lines Ukraine передала 73 автомобілі швидкої допомоги до Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Харківської, Херсонської, Сумської областей, до Києва, Львова та інших регіонів.

Організація є групою волонтерів, які закуповують автомобілі швидкої медичної допомоги та співпрацюють з фармацевтичними компаніями, аптеками та лікарнями по всій Великобританії, щоб передавати ліки, медичне обладнання та матеріали до закладів охорони здоров’я України,

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росіяни пошкодили 198 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 261 та викрали 125. 

Нагадаємо, що останні дев’ять місяців армія РФ майже щодня обстрілює в Україні медичні заклади, підрахували у ВООЗ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter