Брутальні обшуки у кримських татар. Через дії силовиків чоловік втратив свідомість

Дата: 13 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Сьогодні вранці у Бахчисараї окупованого Криму російські силовики проводять обшуки в будинках мусульман – Різи Муждабаєва (6 мікрорайон) і Сейдамета Мустафаєва (7 мікрорайон).

Про це у Фейсбук повідомляють кримськотатарські активісти, які розміщують відео обшуків та коментарі.

“Ранок кримських татар у Бахчисараї знову почався з обшуків. Збройні російські силовики увірвалися в будинки Сейдамета Мустафаєва і Різи Муждабаєва, які живуть у 6 і 7 мікрорайонах. Сусідам силовики мету такого раннього, візиту не пояснюють. Дороги заблоковані ДПСниками, швидше за все, щоб люди не приїжджали і не приходили підтримати хлопців. А тих, хто все ж прийде, можуть затримати за непокору “законній” вимозі поліцая”,написав журналіст Шевкет Наматуллаєв.

Пізніше він повідомив, що після обшуку Сейдамета Мустафаєва силовики відвезли.

Крім того, один кримський татарин втратив свідомість після ударів кийками. Його відвезла швидка.  На сторінці спільноти “Кримські Політв’язні Кремля” уточнили, що побитим виявився фотограф Сейтумер Сейтумеров.

Очевидці також кажуть про постріли. Чотирьох кримських татар, які прийшли підтримати тих, в кого проводили обшуки, затримали, затягнувши в автозак, і відвезли, швидше за все, в місцеве відділення поліції.

Це були Мустафа і Шевкет Абдураманови (син і батько), Ескендер Меметов (син політв’язня Ремзі Меметова) та Ремзі Зудієв.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter