Бренд H&M відкликав рекламу шкільної форми через звинувачення в сексуалізації дітей

Дата: 22 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Шведський бренд одягу й косметики H&M відкликав свою рекламу шкільної форми після того, як вона спричинила гостру критику в соцмережах – бренд звинуватили в сексуалізації дітей.

Про це пише BBC.

Фото: H&M

Скандальну рекламу показували в Австралії. На світлині були зображені дві дівчинки в шкільних сукнях, а в гаслі зазначалося: “Змусьте їх обертатися в H&M’s Back to School”. Після того як рекламу назвали “огидною” й “мерзенною”, бренд відкликав її та перепросив.

“Ми видалили цю рекламу. Нам дуже шкода, що вона могла когось образити. Надалі ми переглянемо наш підхід до представлення рекламних кампаній”, – заявили в H&M.

Засновниця й виконавча директорка компанії Mumsnet Джастін Робертс сказала, що таку рекламу “взагалі не слід було створювати”.

“Ми вже давно стурбовані тим, що сексуалізована культура проникає в життя дітей, тож 2010 року ми запустили кампанію “Нехай дівчатка будуть дівчатками”. Прикро бачити, що через 14 років роздрібні торговці все ще створюють неприйнятну рекламу, яка сексуалізує молодих дівчат. Ми раді, що H&M визнав свою помилку й прибрав рекламу, але її взагалі не слід було створювати”, – сказала Робертс.

Кампанія закликала роздрібних продавців взяти на себе зобов’язання не продавати товари, які наголошують або експлуатують дитячу сексуальність.

Нагадаємо, що рекламу бренду Rimmel London заборонили за заклики до дівчат наносити макіяж до школи, щоб досягти успіху. У рекламі, опублікованій у вересні цього року, лунало таке: “Приготуйтеся вразити цей сезон повернення до школи. Отримайте 25% знижку на Multi-Tasker Concealer та інші улюблені продукти Rimmel…” 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter