Бранця Кремля Османа Аріфмеметова етапували з Новочеркаська до Красноярського краю

Дата: 01 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Політв’язня, кримського татарина, одного з перших громадянських журналістів в окупованому Криму Османа Аріфмеметова, засудженого в Росії до 14 років колонії в справі “другої сімферопольської групи” етапували до в’язниці Красноярського краю із СІЗО №3 Новочеркаська.

Про це він повідомив у листі до своєї родини, пише “Кримська солідарність”.

Осман Аріфмеметов. Джерело: Кримська солідарність

Разом з ним до різних міст також етапували інших учасників його справи – Рустема Шейхалієва, Руслана Сулейманова та Енвера Аметова. Спочатку всі вони прибули до Воронежа, потім Аметова відправили до Липецька, решту – до Самари.

“Я та Рустем начебто їдемо до Красноярського краю, Руслан – до Челябінської області”, – написав політв’язень у листі до матері Емдіє Аріфмеметової.

Нагадаємо, що всіх фігурантів справи затримали 27 березня 2019 року в Криму в мікрорайонах Кам’янка та Строганівка Сімферополя, коли в десятках будинків кримських татар одночасно відбулися наймасовіші обшуки.

Через величезний обсяг матеріалів правоохоронці розділили кримінальну справу з 25 учасників на п’ять п’ятірок підсудних. Майже всі затримані – громадянські журналісти чи громадські активісти.

За вироком Південного окружного військового суду від 24 листопада 2022 року Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а цивільних журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років. Перші чотири роки проведуть у в’язницях, потім усіх переведуть до колонії суворого режиму.

Підсудні винними себе не визнали й вважають своє переслідування політичним.

1 лютого 2024 року апеляційний військовий суд міста Власиха залишив вирок кримським політв’язням без зміни.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що політв’язня, кримського татарина Зекір’ю Муратова, засудженого окупантами до 11 років позбавлення волі, етапували з в’язниці Балашова Саратовської області до виправної колонії №5 Нижнього Новгорода.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter