Бойовики примусово мобілізували всіх чоловіків з м’ясокомбінату в Луганську

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Під час нової хвилі примусової мобілізації на тимчасово окупованій території Луганщини бойовики забрали до військ усіх чоловіків – працівників м’ясокомбінату в Луганську. 

Про це повідомили в Силах спеціальних операцій. 

Від початку червня в ОРДЛО фіксували збільшення кількості патрулів на вулицях, які вишукували чоловіків. До цього на деякий час темпи примусової мобілізації знизилися, зокрема, через акції невдоволених жінок. Однак після того, як бойовики затримали деяких пікетувальниць, чоловіків знову почали вишукувати активніше. 

Окрім робітників м’ясокомбінату в Луганську примусово мобілізували всіх чоловіків і з так званої “державної академії культури”. 

Українські військові кажуть, що росіяни розширюють географію примусової мобілізації та почали підготовку до призову в Бердянську. Там керівникам ОСББ дали розпорядження подати списки мешканців будинків призовного віку, а умовою для мобілізації є російський паспорт.

Нагадаємо, що за час проведення “мобілізації” бойовики встигли підняти вік тих, кого насильно забирають на війну, з 55 до 65 років і збирають “для формування мобілізаційного резерву” списки не тільки чоловіків, але й жінок. 

Мешканці ОРДЛО змушені переховуватися, щоб не опинитися на фронті. Своєю історією переховування поділився зі ZMINA 21-річний Кирило, який місяць жив у повній ізоляції у квартирі в Донецьку, про яку знала лише його мама, а потім таємним шляхом виїхав до Росії, через яку потрапив до Естонії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter