Бойовики погрожують смертною карою журналісту Казанському

Дата: 13 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Терористи “ДНР” порушили “справу” проти члена української делегації в Тристоронній контактній групі, представника окремих районів Донецької області журналіста Дениса Казанського.

Про це повідомив член ТКГ, представник Луганщини, журналіст Сергій Гармаш на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: ua-rating.com

Його звинувачують за “статтею”, що передбачає смертну кару з конфіскацією майна.

“Правда, запрошена РФ з ОРДЛО експерт товариш Михайлова не змогла відповісти на питання офіційного представника України в політичній підгрупі Андрія Костіна, судом якої держави засуджений пан Казанський…” – написав він.

Сам Казанський у коментарі “Детектору медіа” розповів, що терористи не сказали, в чому саме його звинувачено. За його припущенням, це може бути “шпигунство”, як у справі журналіста Станіслава Асєєва.

“Ми самі не зрозуміли, бо вони потім відмовлялися казати, який саме суд і в чому мене звинувачує. Взагалі це не новина, я там ворог республіки. Напевно, формально звинувачують мене в тому ж, у чому звинувачували Асєєва, але я особливо не цікавився. Це не має значення, я і так знаю, що мене вб’ють, якщо я там з’явлюся, без усякого суду, як уже вбили купу людей з 2014 року”, – сказав Казанський.

Водночас Гармаш розповів, що в такий спосіб ОРДЛО намагається розв’язати проблему з терористкою Маєю Пироговою, яку бойовики приводять на переговори без жодних офіційних статусів і легітимізації.

“Україна, як відомо, заявила, що не сидітиме за одним переговорним столом (нехай і віртуальним) з людиною, засудженою судом і оголошеною в розшук. Запрошені РФ представники ОРДО сьогодні підійшли до проблеми “творчо” і симетрично Україні заявили, що в “республіці” відкрито справу проти члена української делегації Дениса Казанського, тому для них є неприйнятним його участь у переговорах. Це через 11 місяців роботи Дениса в ТКГ!” – повідомив журналіст. 

Російські представники з ОРДЛО запропонували обміняти Казанського на Пирогову, або ігнорувати факт наявності кримінальних справ і продовжувати працювати з обома, або взагалі продовжувати переговори тільки з “офіційними” представниками “сторін”, без участі експертів і радників, уточнив Гармаш.

Проте, за його словами, представник України в ТКГ Андрій Костін залишився принциповим: усі члени української делегації введені в неї офіційними нотами МЗС і братимуть участь у засіданнях робочих груп та ТКГ. Також він нагадав, що сторонами переговорів є Україна і Росія за посередництва ОБСЄ, а ОРДЛО не є членами ТКГ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що члени української делегації в ТКГ вийшли з-за столу перемовин, адже Росія попри застереження залучила до процесу засуджену в Україні за тероризм Маю Пирогову.

Співробітниця так званого “Міністерства інформації ДНР” Мая Пирогова ще у 2018 році отримала заочно 10 років в’язниці за “створення терористичної групи чи терористичної організації”. У бойовиків, за даними слідства, жінка відповідає за наповнення пропагандистських медіа. 

Нагадаємо, Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Сході України – це уповноважена група представників України та РФ за модерацією ОБСЄ, яку сформували як засіб для полегшення дипломатичного вирішення війни на Донбасі. Перша зустріч відбулася ще в червні 2014 року, за її результатами проросійські бойовики зобов’язалися припинити вогонь та пересування незаконних збройних угруповань територією України, проте обіцянку не виконали.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter