Бойовики обстріляли населені пункти на Луганщині

Дата: 09 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Бойовики на території окупованої Луганської області обстріляли низку населених пунктів уздовж лінії розмежування. 

Про це повідомили в Луганській обласній державній адміністрації. 

Фото: ЛОДА

Увечері 8 вересня 2021 року бойовики вчинили обстріл з населеного пункту Сміле в бік житлових будинків на околиці Трьохізбенки, що в Щастинській громаді. Вогонь вели із забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібрів 120 та 122 мм. 

“Найбільше постраждали мешканці села Трьохізбенка. В бік будинків мешканців було випущено 30 снарядів, п’ять з них влучили в п’ятиповерхівку, від інших постраждали сусідні двоповерхівка та приватні будинки”, – повідомили посадовці. 

Унаслідок обстрілу загорілася двоповерхівка, яку швидко загасили рятувальники. Наразі адміністрація проводить оцінювання збитків. 

Фото: ЛОДА

“Звісно, люди налякані та перебувають у шоці. Ще й тому, що до настання холодів житло відновити неможливо”, – розповів керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Останнім часом бойовики на Донбасі частіше обстрілюють населенні пункти. Влітку внаслідок обстрілів загинув місцевий житель на Донеччині, а жінка із Золотого-4 отримала поранення. Терористи обстріляли й місто Красногорівка. Там один зі снарядів влучив у багатоквартирний будинок, де перебував 56-річний чоловік, якого з пораненням потім доставили швидкою до лікарні.

Навесні бойовики поцілили в лікарню в Мар’їнці, де перебували 45 хворих на ковід та пневмонію. 

Нагадаємо, за даними ООН, із квітня 2014 до січня поточного року через конфлікт на Донбасі загинули щонайменше 3375 цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter