Бойовики на Донеччині знову заговорили про “суд” над сімома десятками полонених українських захисників

Дата: 02 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На окупованій території Донеччини бойовики заявили про завершення так званого слідства щодо полонених військових ЗСУ та полку “Азов”. 

Їхні заяви цитує російське пропагандистське видання ТАСС. 

Українським захисникам закидають злочини проти цивільного населення. Жодних деталей обвинувачень у тексті повідомлення не наводять. 

Спроба засудити українських військовополонених є воєнним злочином. Російське керівництво раніше заявляло про плани “судити” 92 з них, а загалом повідомлялося про 1 300 кримінальних проваджень щодо більш ніж 400 полонених. Щонайменше 220 з них підозрюють у скоєнні “злочинів проти миру і безпеки людства”. 

Бойовики збиралися “судити” військовополонених у Донецьку. Раніше ймовірним місцем проведення “суду” називали філармонію в окупованому Маріуполі, де навіть встигли змонтувати клітки.

Українські розвідники казали, що росіяни для додання вигляду “легітимності” готують спеціально навчених “свідків”. Відомо, як окупанти змушували маріупольців писати “свідчення про звірства ЗСУ” в обмін на обіцянки виплатити компенсації за зруйноване житло або за надання допомоги.

Нагадаємо, що проведення “кремлівського Нюрнберга” щодо полонених українців у Росії обговорюють з кінця квітня, і про ці плани, ймовірно, повідомляли Путіну незадовго до початку вторгнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter