Бойовики на Донбасі відмовляються відкривати КПВВ і не пропускають жодної людини

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Підконтрольні Росії бойовики так званих “Л/ДНР” не відкриватимуть КПВВ на Донбасі. 

Про це повідомляють “Новости Донбасса”.

Представниця “ЛНР” Ольга Кобцева в коментарі місцевому телеканалу “Луганськ 24” назвала намір українського уряду відкрити КПВВ з 10 червня “провокацією” і закликала місцевих жителів не приїжджати на пункт пропуску. Згодом представник “ДНР” Владислав Бердичівський також повідомив про відмову відкривати КПВВ з боку бойовиків у Донецькій області.

Водночас у розмові з журналістами пресофіцер Держприкордонслужби в складі Об’єднаних сил Ігор Лизогуб зазначив, що відкриття КПВВ “Мар’їнка” і КПВВ “Станиця Луганська” 10 червня ще не гарантує, що люди зможуть перетнути лінію дотику.

“Ми не можемо коментувати дії окупаційної влади. У нас командувач Об’єднаних сил визначив відновити пропуск, так що будемо відновлювати. А вже завтра, як буде проходити процес пропуску, тоді зможемо повідомити більш детально”, – підкреслив він.

Згодом Держприкордонслужба повідомила, що після відкриття КПВВ на підконтрольних уряду територіях бойовики не пропустили на окуповані території жодної людини. 

Нагадаємо, що пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування український уряд відновлює з 10 червня. Громадян і транспортні засоби пропускатимуть щоденно з 11.00 до 14.00. Для автомобільного сполучення відкриють КПВВ “Мар’їнка” – дорожній коридор “Донецьк – Курахове”, а для пішоходів – КПВВ “Станиця Луганська” – дорожній коридор “Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар”.

Водночас жителів ОРДЛО, які перетинатимуть лінію розмежування для участі в ЗНО, та осіб, які їх супроводжують, звільнили від обов’язкової самоізоляції або обсервації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter