Бойовики на Донбасі на 11 років відправили до колонії за “шпигунство” жінку

Дата: 01 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Проросійські бойовики з так званої “ДНР” відправили на 11 років до колонії за нібито шпигунство жительку окупованої Горлівки Марину Чуйкову. 

Про це повідомляють “Новости Донбасса”.

Марина Чуйкова разом із синами

Бойовики затримали жінку в березні минулого року на блокпості “Майорське”. Вони стверджують, що у 2016 році Чуйкова поїхала на підконтрольну українському уряду територію, де почала співпрацювати з СБУ. Вона нібито фотографувала місця дислокації бойовиків та збирала про них дані, які згодом надсилала українським спецслужбам. 

Відомо, що після початку збройного конфлікту на Донбасі Чуйкова не змогла виїхати з окупованої Донеччини, адже там у неї залишилася мати, а на підконтрольну Україні територію вона їздила до синів – Сави та Артура.

Акція за звільнення Чуйкової в Харкові

Саме вони почали кампанію за її звільнення одразу після зникнення, проте тільки через п’ять місяців після затримання бойовики підтвердили їм факт утримання жінки.

“Холодно, сиро, вікон немає, тверде ліжко. Годували один раз на день. Варена картопля, варене м’ясо в целофановому пакеті – навіть без пластикового посуду, руками їж”,розповідав про умови тримання мами в підвалі її син Сава журналістам.

У серпні минулого року ЄСПЛ зобов’язав Україну та Росію зробити все, аби звільнити Чуйкову. За словами одного із синів жінки, на переговорах у Мінську бойовики “ДНР” наголошували, що утримують її як полонену. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter