Бойовики “ДНР” виставили на продаж відібраний у переселенців будинок

Дата: 08 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Бойовики “ДНР” виставили на аукціон перший будинок, конфіскований у вимушених переселенців. 

Про це повідомляє видання “Остров” з посиланням на медіа бойовиків. 

Село Василівка Ясинуватського району. Ілюстративне фото: mapio.net

Навесні поточного року бойовики встановили на підконтрольній їм території новий порядок виявлення, обліку і прийняття в “муніципальну власність” безгосподарної нерухомості та майна загиблих. Відомості про таке майно вони вимагали повідомляти їм, після чого запускалася процедура визнання майна “безхазяйним”.

Будинок з надвірними будівлями загальною площею 294,80 кв. м, який виставили на аукціон, розташований у селі Василівка Ясинуватського району. Окрім приміщень, які побудували 2008 року, на продаж виставили земельні ділянки площею 0,2500 га та 0,05 га. Стартову ціну бойовики визначили на рівні 1,7 мільйона рублів, а торги призначили на 19 липня.

Процес використання житлового фонду, залишеного донеччанами, які виїхали через російську агресію, за даними сепаратистських медіа, запустив особисто ватажок бойовиків Денис Пушилін.

Раніше правозахисники наголошували, що відстежування випадків привласнення українського державного та комунального майна на окупованих територіях Донеччини та Луганщини має стати завданням для Департаменту нагляду в кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. Нещодавно керівництво департаментом попри критику взяла на себе очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, що в травні бойовики “ДНР” ухвалили “закон”, яким визнали своєю всю українську державну і комунальну власність, розташовану на підконтрольній їм території.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter