Бойовика “ЛНР”, який напередодні здався військовим, відправили під варту

Дата: 01 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Суд відправив під варту бойовика так званої “ЛНР”, який напередодні добровільно здався українським військовим.

Про це повідомили у СБУ. 

23-річний чоловік родом з Попасної прийшов зі зброєю у руках на позиції бригади імені Короля Данила 28 вересня.

Він розповів, що 2016 року, коли досяг повноліття, слідуючи за батьком, приєднався до так званого “6 отдельного мотострелкового казачьего полка имени атамана Платова народной милиции ЛНР”, що базується у тимчасово окупованій Кадіївці, на посаді механіка-водія. При цьому ще неповнолітнім, за його власними словами, він займався ремонтом техніки та “чергував на камері”.

Бойовики пообіцяли йому високу зарплатню та видали зброю. Під час служби, як розповів хлопець, він став вживати наркотики та алкоголь, а згодом “співслужбовці” почали знущатися з нього. Не витримавши цього, той вирішив повернутись на підконтрольну українському уряду територію. 

“При цьому навіть мінні поля, які понаставляли російсько-окупаційні війська перед своїми позиціями, та банальна можливість просто бути розстріляним своїми ж бойовиками у спину не зупинили перебіжчика”, – розповідали військові, яким здався бойовик. 

Фото: СБУ

Чоловік не має російського паспорта, однак й українських документів не отримав, адже 2014 року йому було лише 15 років.

За даними СБУ, бойовик проходив “службу” на різних посадах і брав участь у збройному опорі підрозділам сил АТО/ООС. Наразі йому повідомили про підозру за статтею щодо створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності.

Нагадаємо, що минулого року терористи на Донеччині на 13 років ув’язнили колишнього бойовика, який здався українським правоохоронцям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter