Бойовий медик Петро Злотя заявив про побиття інструктором: керівництво та ДБР не відреагували

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Бойовий медик Петро Злотя повідомив, що 4 лютого його побив інструктор. Потерпілий прагне розслідування інциденту, а також хоче привернути увагу до питання реабілітації військових, які повертаються з полону. 

Про це пишуть організація UKRAINEPRIDE та видання hromadske.

Фото: UKRAINEPRIDE

За словами Злоті, у чоловіків виникло напруження на тлі робочих справ. Під вечір Петро підійшов до інструктора, щоб розписатися в журналі. Інструктор неправильно вголос озвучив прізвище бойового медика, а той його виправив. Зрештою почалася суперечка, яка згодом переросла в бійку.

Петро каже, що спершу інструктор бив по обличчю, а коли він розвернувся, то відчув удари в спину. Бойовий медик стверджує, що спочатку не чинив опору. 

“Я відчув, що стала дуже боліти голова. Почав оборонятися, штовхнув ногою у відповідь. Мої побратими це побачили й почали рознімати”, – поділився Петро.

Після бійки Злотя зателефонував на гарячу лінію Військової служби правопорядку, потім учасників бійки викликало керівництво.

Петру пояснили, що інструктор повернувся з полону. Зрештою бойовий медик вирішив помиритися, а інструктор згодом попросив вибачення.

Водночас Злотя прагне розслідування інциденту.

“Я просив, щоб мене відвезли в лікарню. Три дні морозилися, ніхто нікуди не віз. Мені ставало гірше. Коли вже пішов на обстеження, у мене виявили закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та внутрішній перелом стінки орбіти ока”, – поділився потерпілий.

Він подав заяву на інструктора до Державного бюро розслідувань, однак воно поки що не відреагувало.

Нагадаємо, що 15 серпня 2023 року в центрі Львова невідомий побив трансгендерну військову Хелен Марк. Наразі дівчина вже звернулася до правоохоронних органів з відповідною заявою про побиття.

“Померла мама Хелен, і дівчина приїхала, щоб її поховати. В один з вільних вечорів Хелен сиділа на вулиці в центрі міста, їла і розмовляла зі своїм хлопцем по відеозвʼязку. До неї раптово підійшов незнайомий чоловік і почав агресивно спілкуватися. Хелен попросила його відійти, і в наступну секунду чоловік вдарив її в носа зі словами “Ти що, п**ар?”, – розповіли в KyivPride.

Від удару Хелен втратила координацію, і нападник вдарив її ще декілька разів, поки їй не вдалося відійти на декілька метрів і зняти частину нападу на відео. 16 серпня потерпіла зняла побої і написала заяву.

Зрештою чоловіка визнали винним у скоєнні злочину на ґрунті ненависті та призначили йому максимальний штраф – 17 тисяч гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter