Бойовики звільнили з полону кіборга Колодія без обміну

Дата: 19 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Бойовики на Донбасі звільнили українського військового Тараса Колодія в односторонньому порядку, без обміну.

Першим про звільнення Колодія повідомив на своїй сторінці у Фейсбук президент України Петро Порошенко.

“Щойно голова СБУ доповів мені про звільнення нашого Кіборга Тараса Колодія. Після майже двох років полону він уже на волі. Дякую всім, хто сприяв цьому!”, – написав Порошенко 18 грудня.

Як повідомив в ефірі “112 Україна” єпископ УПЦ Ірпінський Климент, Колодія звільнили в односторонньому порядку.

За словами єпископа, у звільненні Колодія брало участь керівництво Української православної церкви Московського патріархату на прохання родичів полонених.

“Тому вдалося домовитися, щоб до свята святого Миколая можна було звільнити хоча б одного українського військового. Ми нікого не обмінювали. Ми просто домовилися, щоб його відпустили”, – зазначив Климент.

У свою чергу перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко розказала в ефірі каналу, Колодія утримували у Макіївській колонії Донецької області.

“Тараса останнім часом утримували в Макіївській колонії. Там, де перебували і перебувають інші наші заручники, хлопці, яких достатньо довго утримують, військові”, – зазначила вона.

При цьому Геращенко наголосила, що важливим досягненням української сторони є те, що вдалося налагодити листування із заручниками, які утримуються в Макіївській колонії.

За словами координатора центру обміну і звільнення заручників “Патріот” Олега Котенка, Колодій вже в понеділок-вівторок має бути в Києві, стан його здоров’я нормальний, поранень немає.

Нагадаємо, 5 грудня радник СБУ Юрій Тандіт повідомляв, що за офіційними даним української сторони в полоні бойовиків перебувають 108 заручників, але бойовики підтверджують лише 50. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter