Бойовики “ЛНР” готові віддати Києву 50 ув’язнених – ОБСЄ

Дата: 13 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Представники окупованих районів Луганської області заявили про готовність передати на підконтрольні уряду України території ув’язнених, яких засудили до початку військового конфлікту на Донбасі.

Про це на брифінгу в четвер сказав координатор СММ ОБСЄ Тоні Фріш, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Принаймні, я знаю про 50 випадків. Але мені здається, їх буде більше після того, як буде зроблено важливий крок з боку ОРЛО”, – сказав Фріш.

За його словами він чув, що в окупованих районах Луганщини є багато людей, які бажають, щоб їх перевели в підконтрольні Україні райони.

Раніше представниця України в гуманітарній підгрупі по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що бойовики пустили Фріша до менш ніж половини українських в’язнів з офіційного списку Києва.

Останній обмін заручниками з захопленими територіями відбувся наприкінці 2017 року, перед Новим роком. Українська сторона передала бойовикам 233 особи, а забрала 73 людини. Після цього голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що на окупованих територіях Донбасу ще залишаються заручниками 103 особи.

18 січня 2018 року представники України та окремих районів Донецької та Луганської областей обмінялися списками утримуваних осіб для подальшого обміну.

Також Геращенко повідомила, що Україна готова передати Росії 36 росіян заради звільнення українських політв’язнів. Однак на початку вересня депутатка, за результатами роботи ТКГ в Мінську, повідомила, що Росія відмовилася обміняти своїх громадян, засуджених в Україні, на політв’язнів Кремля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter