Блокування виборів членів Вищої ради юстиції пов’язують з Портновим

Дата: 24 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

На з’їзд адвокатів, що має обрати членів Вищої ради юстиції, не допустили одного з претендентів – Ростислава Кравця. Депутат Андрій Іллєнко стверджує, що заважають проводити засідання “люди Портнова”.

Як пише “Українська правда“, про це повідомила голова Ради адвокатів Києва Інна Рафальська.

“Нас не допустили на з’їзд. Але найбільш кричущим порушенням є те, що не допустили одного з кандидатів на посаду члена вищої ради юстиції Ростислава Кравця. Він вчасно подав документи у встановленому порядку, але його не допустили у приміщення“, – зазначила Рафальська.

За її словами, міліція і “тітушки” заблокували силою двері у київському Будинку кіно, де відбувається з’їзд, під час сутичок застосували сльозогінний газ.

Раніше депутат від “Свободи” Андрій Іллєнко з трибуни парламенту звернувся до МВС з проханням розібратися в ситуації.

По суті, люди Портнова зараз в центрі Києва проводять контрреволюційний переворот. Я прошу, щоб ця ситуація була вирішена негайно“, – наголосив він.

Згодом сам Андрій Портнов запевняв, що не підтримує в конфлікті жодну зі сторін, та зазначив, що “проведення з’їзду з недопущенням делегатів або блокуванням чиєїсь участі в ньому ставить під сумнів легітимність наступної роботи Вищої ради юстиції”.

Андрій Портнов займав посаду керівника головного управління АП з питань судоустрою за часів президентства Віктора Януковича. Лідію Ізовітову, що є головою Національної Асоціації Адвокатів України, у 2013 році ЗМІ пов’язували з групою Портнова.

Як відомо, на перший з’їзд адвокатів у Мукачевому київську делегацію також не допустили. Тоді з’їзд не зміг обрати членів Вищої ради юстиції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter