Благословляв військових РФ під час окупації Харківщини: СБУ викрила колишнього настоятеля храму УПЦ МП

Дата: 04 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили колишнього настоятеля одного з храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП, який благословляв російських військових під час окупації Харківщини. Після того як ЗСУ звільнили область, настоятель утік до Росії. 

Про це повідомляють Служба безпеки України та Харківська обласна прокуратура.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Так, у період тимчасової окупації частини Харківщини протоієрей організував постановну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів. Під час “заходу” він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки.

Увесь “процес” він наказав зафіксувати на камеру для подальшого оприлюднення на російських медіаресурсах. У такий спосіб настоятель намагався імітувати “підтримку” окупантів з боку місцевих вірян.

Під час звільнення Харківщини підозрюваний разом із сім’єю втік на територію РФ. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Тверської й Кашинської єпархії РПЦ.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела пише, що йдеться про протоієрея Ізюмської Єпархії УПЦ МП Олександра Свиридова

Нагадаємо, що в березні на в’їзді до Києва затримали настоятеля одного з храмів УПЦ МП, якому закидають співпрацю з російськими військовими торік. Під час окупації Київщини біля підвалу храму Московського патріархату, де настоятелем є затриманий, росіяни утримували українських волонтерів.

Священнослужитель-гомофоб виправдовував російський напад на Україну захистом “традиційних цінностей”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter