Благодійники з “МОАС – Україна” за час великої війни врятували понад 45 тисяч життів на лінії фронту

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Міжнародна гуманітарна організація МОАС, яка працює в Україні з початку повномасштабного вторгнення, за цей час врятувала понад 45 тисяч життів на лінії фронту. 

Про це розповів американський підприємець і засновник МОАС Кріс Катрамбон у Медіацентрі “Україна”.

Організація має 150 команд українських медиків, які працюють на 50 “швидких”. 

В реанімобілях, які вони використовують, є сучасні портативні ШВЛ, монітори з можливістю інвазивного артеріального тиску, перфузори, ультразвукові сканери, підігрівачі інфузії та портативні гемоглобінометри.

Команда організації чергує на стабілізаційних пунктах, надає допомогу військовим медикам та безпосередньо здійснює евакуацію поранених зі стабілізаційних пунктів в шпиталі, де вони можуть пройти необхідну операцію та стабілізацію.

Організація працює на всій протяжності фронту – від півночі до півдня. 

За словами Катрамбона, МОАС — нетипова медична волонтерська організація.

“Наші професійні парамедики та лікарі отримують зарплату, вони мають величезний досвід у воєнній медицині”, – додає він.

Невдовзі організація має надрукувати українською книгу з історіями українських медиків, які борються за життя бійців на фронті. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення поліційні евакуаційні екіпажі “Білий янгол” з прифронтових регіонів у безпеку вивезли близько 9 тисяч людей. 

Фотографія обкладинки: “МОАС – Україна”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter