Бюро ПАРЄ хоче повернути російську делегацію до роботи в асамблеї

Дата: 29 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило рішення про термінове розроблення проекту резолюції, що дозволить повернути російську делегацію до роботи в асамблеї.

Про це повідомила “Європейська правда”.

Бюро – керівний орган у асамблеї, і сьогодні, 29 червня, у Страсбурзі відбулося його засідання. Керівництво асамблеї “взяло до уваги” всі пропозиції, зібрані протягом року надзвичайним комітетом ПАРЄ за участі російської та всіх інших національних делегацій.

“Звернутися до комітету з питань правил, імунітетів та інституційних питань… підготувати до сесії в жовтні 2018 року доповідь щодо пропозицій стосовно доповнень і змін до тих Правил асамблеї, які стосуються підтвердження та оспорювання повноважень і прав національних делегацій”, – ідеться в заяві бюро.

Остаточне рішення, як очікується, буде ухвалене на жовтневій сесії асамблеї.

ПАРЄ має право накладати обмеження прав (санкції) на делегації тих країн, які грубо порушують принципи Ради Європи. На цих підставах у 2014 та 2015 роках ПАРЄ обмежувала в правах російську делегацію. З 2016 року Росія перестала брати участь у роботі асамблеї і не передавала до Страсбурга перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій. Робота Росії в усіх інших органах Ради Європи продовжувалася.

Водночас торік росіяни припинили платити внески в бюджет РЄ, вимагаючи, щоби в регламент ПАРЄ внесли зміни, які не дозволять накладати на них санкції. Ідею зняття санкцій з Росії та відновлення сплати нею внесків до бюджету РЄ відкрито підтримують генсек Ради Європи Ягланд та низка західних депутатів.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter