Бізнесмена зі Львова підозрюють у тому, що допоміг налагодити ввіз до Росії підсанкційних елітних авто

Дата: 05 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру у пособництві державі-агресору, заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службовому підробленні повідомили львівському підприємцю. Слідчі вважають, що він міг ввозити елітні автівки до Росії після початку повномасштабного вторгнення. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Імені підозрюваного не називають, вказуючи лише, що він раніше проживав у Росії й має там власний бізнес. Серед світлин, які опублікували правоохоронці, також можна побачити календар за 2019 рік кандидата політичної партії “Наш край”. 

Слідчі вважають, що підозрюваний купував в Україні елітні автівки, які потім за підробленими документами транзитом через Польщу та Білорусь вивозив до Росії. Підприємець скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з російського ринку. 

Протягом 2022–2023 років бізнесмен нелегально переправив понад 45 автомобілів на загальну суму понад 3 мільйони євро. Отримувачами автівок, між іншим, були російські пропагандисти. 

Окрім цього, чоловіка підозрюють ще й у заволодінні понад 1 мільйон бюджетних гривень. Річ у тім, що коли машини фактично знаходились у Росії, він звертався до податкової з проханням повернути йому суму бюджетного відшкодування з ПДВ. Есбівці, які вели слідство у справі, кажуть, що загальна сума коштів, якими заволодів підозрюваний, сягає 6 мільйонів гривень. 

Нині на майно учасників оборудки наклали арешт. Арештували корпоративні права на 17 підприємств, більше півсотні нежитлових виробничих приміщень в різних регіонах України, у тому числі в Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і понад 40 елітних автомобілів.

Загальна сума цього майна перевищує 700 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, що нещодавно до АРМА передали ще 4 мільйони гривень, вилучених у російських комерсантів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter