“Бізнес на крові”: Auchan подвоює присутність у Росії, а деякі іноземні бренди перейменовуються

Дата: 11 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Французький ритейлер Auchan планує відкрити нові магазини у Росії під назвою “Мій Ашан” та фактично подвоїти свою присутність на ринку РФ.

Про це інформує Reuters.

“Ашан Рітейл Росія” повідомив, що у нових магазинах “Мій Ашан” будуть пропонувати асортимент з близько 900 найменувань. 90% з них будуть продукти харчування під власними брендами Auchan.

Компанія назвала своєю основною місією в Росії забезпечення населення якісними продуктами за доступними цінами.

Як відомо, від початку неспровокованого повномасштабного вторгнення російська “дочка” французького “Ашану” постачала товари російським військовим на тимчасово окупованих українських територіях під виглядом гуманітарної допомоги цивільним, а також допомагала військкоматам набирати мобілізованих.

Мережа супермаркетів “Ашан” входить до десятки найбільших іноземних компаній Росії. У Росії французька мережа “Ашан” управляє 241 магазином, де працюють близько 30 тис людей. Ринок країни-агресора генерує для материнської Auchan Holding 11% доходів.

Раніше гендиректор Auchan Ів Клод заявив, що мережа продовжить роботу в Росії, оскільки “діє в інтересах цивільного населення”.

Водночас, як повідомило видання Meduza з посиланням на канал “Москва 24”, у Росії знову запрацюють магазини брендів Bershka, Zara та Pull&Bear, але тепер вони називатимуться Ecru, Maag та DUB.

Виробництво одягу для росіян організували в Туреччині та Китаї.

Магазини Bershka в РФ називатимуться Ecru, Pull&Bear — DUB, а Zara — Maag.

Крім цього, російський холинг Melon Fashion Group (Love Republic, Zarina, Befree) анонсував відкриття нової мережі магазинів сегменту “доступний преміум”.

Нова мережа Idol має замінити на російському ринку бренд Massimo Dutti компанії Inditex, яка вийшла з Росії після її вторгнення в Україну.

Напередодні  під час спільної з прем’єр-міністром Фінляндії Санною Марін пресконференції в Києві президент України Володимир Зеленський заперечив будь-яку причетність України до вибухів на газопроводах “Північного потоку”. Він припускає, що бізнесгрупи поширюють цю інформацію задля сповільнення допомоги Україні.

Володимир Зеленський

“Я вважаю, що це дуже небезпечно, що деякі незалежні медіа, до яких я завжди ставився з великою повагою, роблять такі кроки. Вважаю, що це неправильно, це грає тільки на руку Російській Федерації, або ще є якісь бізнес-групи, які зацікавлені в тому, щоб не вводились потужні санкції, тому що страждає їхній бізнес, і ці групи можуть бути не тільки на території Росії”, – сказав президент.

Він наголосив, що Україна зараз бореться не тільки з Росією, а і з “людьми, які крім грошей нічого не бачать”, чий бізнес страждає через зниження товарообігу з державою-терористом.

Також глава держави звернув увагу на треті країни, що дають змогу РФ обходити санкції.

“З одного боку, підтримують Україну, наш суверенітет, навіть щось Україні передають, так, знаєте, допомогли умовно, як-то кажуть, для галочки. І з іншого боку, роблять обходи санкцій, де заробляють десятки мільярдів доларів і в порівнянні з довійськовим періодом мають збільшений товарообіг з Російською Федерацією”, – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, це стосується багатьох держав, навіть тих, які входять в ЄС або є членами НАТО.

Як відомо, тоталітарна Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Неспровокована війна Путіна призвела до численних глобальних криз: поставила під загрозу енергетичну та продовольчу безпеку, спричиняє інфляцію та зростання боргу в різних країнах.

За даними головного управління розвідки міністерства оборони та очільника МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і планує повне знищення України.

У січні 2023 року Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що немає жодних ознак того, що в Росії відмовилися від основної мети вторгнення – взяти Україну під повний контроль. За його словами, Росія, навпаки, готується до нового наступу, мобілізуючи понад 200 тисяч солдатів, а потенційно навіть більше. Крім того, росіяни активно купують нову зброю, більше боєприпасів та нарощують власне виробництво.

Із 24 лютого 2022 до 15 лютого 2023 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) зафіксувало 21 293 випадки загибелі або поранення цивільних осіб в 1141 населених пунктах України: 8 006 загиблих і 13 287 поранених.  В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Ірпінь, Київська область, Україна. 1 квітня 2022

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Сім’ї внутрішньо переміщених осіб зі сходу країни тікають від конфлікту до Львова. 10 березня 2022

Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter