Більш як 20 тисяч українців, чиї оселі постраждали від війни з РФ, подали заяви на допомогу через програму “єВідновлення”

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На початку травня в Україні стартувала програма “єВідновлення” у межах якої громадянам, чиї помешкання постраждали внаслідок збройної агресії РФ, надаватиметься грошова компенсація. За цей час українці подали 20 308 заявок на допомогу, перші вже отримали виплати.

Про це повідомляє пресслужба “Дії” та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Джерело: телеграм-канал “Дія”

Вісім сімей вже отримали виплати на загальну суму 847 тисяч грн, ще 78 сім’ям схвалили заявки на 6,8 мільйона гривень.

“Від 10 травня, з моменту запуску програми єВідновлення, подано 20 308 заяв. Найбільше надійшло з Харківської (7 238), Київської (4 924), Миколаївської (1 555), Херсонської (1 477) та Донецької (1 275) областей”, зазначили у міністерстві.

Найчастіше заяви подавали на допомогу у відновленні квартири (53,6%) і приватного будинку (45,9%).

У міністерстві наголосили, що старт виплат можливий лише після створення комісій у громадах та оперативного розгляду заяв. Загалом станом на 16 червня в Україні вже працює 482 комісії.

“Закликаємо органи місцевого самоврядування, зокрема Харківської, Ірпінської, Миколаївської та Чернігівської громад, у яких темпи розгляду заяв на отримання грошової допомоги для відновлення житла – найнижчі, пришвидшити їх опрацювання. Від цього залежить можливість власників у найкоротший термін отримати допомогу для відновлення житла до осінньо-зимових холодів”, – додали у відомстві.

Нагадаємо, 30 травня Кабмін дозволив подавати заявки на програму “єВідновлення” у паперовому вигляді.

Раніше ZMINA повідомляла, що за перший тиждень роботи державної програми “єВідновлення” українці подали 10 440 заяв про виплату допомоги.

Фото обкладинки: Сергій Кочмарський/ZMINA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter