Більш як 20 блогерів з Канади, Австралії та США переїхали до РФ після її вторгнення в Україну

Дата: 13 Червня 2024
A+ A- Підписатися
Щонайменше 24 ютуб-блогери зі США, Канади та Австралії після російського вторгнення в Україну або назавжди переїхали до РФ, або щонайменше відвідували цю країну. Ці люди можуть відігравати важливу роль у поширенні пропаганди на Заході.
 
Про це повідомляє Bloomberg.
 
Фото: Lam Yik/Bloomberg

Серед постійних тем у відео, які вони публікують на платформі, екскурсії російськими торговими центрами та супермаркетами, щоб спробувати показати, як нібито мало впливають на життя в Росії західні санкції, а також сюжети, спрямовані проти ЛГБТ.

Поки немає прямих доказів того, що ці блогери є частиною скоординованої кампанії російського уряду, який часто використовує соціальні мережі для поширення дезінформації. Разом з тим експерти вважають, що ці ютубери можуть відігравати важливу роль у поширенні політичної пропаганди.

“Росія створює ці наративи у величезних масштабах з метою заповнити інформаційне середовище якомога більшою кількістю різних заяв, і сподівається, що деякі з цих ідей залишаться в інформаційному полі”, — заявив старший науковий співробітник та шеф-редактор Енді Карвін з аналітичного центру “Атлантична рада”.

Зазначається, що загальна аудиторія облікових записів цих блогерів у ютубі складає понад два мільйони підписників.

Колишній ведучий Fox News Такер Карлсон так само захоплювався російськими продуктовими магазинами під час своєї поїздки до Росії, під час якої він також взяв інтерв’ю у лідера країни Володимира Путіна.

Зі свого боку в ютубі заявили, що платформа залишається доступною у Росії з початку війни, і що це – “один із небагатьох способів доступу росіян до незалежних новин”. Компанія додала, що не виявила жодних порушень правил спільноти після перегляду облікових записів вказаних блогерів.

В ютубі також зазначили, що швидко реагують, щоб “усунути скоординовану операцію впливу, незалежно від політичних поглядів, які вони підтримують”.

Раніше ZMINA повідомляла, що американський журналіст, ексведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон веде власне шоу на російському пропагандистському каналі “Росія 24”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter