Білоруський суд відхилив скаргу захисту Колесникової і залишив її під вартою

Дата: 17 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Суд у Мінську не задовольнив скаргу захисту білоруської опозиціонерки Марії Колесникової на те, що їй продовжили термін тримання під вартою до 8 березня.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Марія Колесникова

Наразі Марія Колесникова перебуває в СІЗО-1 на вулиці Володарського в Мінську. За словами її адвокатка Людмили Казак, результати судового засідання, на якому розглядалася скарга, були передбачувані.

“Не пізніше ніж завтра дане рішення суду Партизанського району буде мною оскаржене”, – додала адвокатка.

Нагадаємо, Марія Колесникова була координаторкою виборчого штабу Віктора Бабарика – банкіра, який балотувався на пост президента Білорусі на тогорічних виборах і потрапив після цього до в’язниці. Згодом Колесникова увійшла до опозиційної Координаційної ради, яку створили прибічники колишньої кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської.

7 вересня Колесникову викрали невідомі в цивільному одязі. Вранці 8 вересня було повідомлено, що вона затримана за “спробу нелегально залишити територію Білорусі”. Пізніше з’ясувалося, що представники влади країни намагалися змусити її виїхати до України, але на кордоні опозиціонерка порвала свій закордонний паспорт, щоб лишитися в Білорусі.

Тепер влада Білорусі заявляє, що підозрює Колесникову в справі про “публічні заклики до захоплення влади” в країні. Правозахисники натомість визнали її політв’язнем і в’язнем сумління.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter