У Мінську діджея за пісню Цоя на провладному мітингу побив заступник голови МВС

Дата: 17 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Співак та діджей Влад Соколовський, якого разом з колегою судили за те, що вони ввімкнули на провладному мітингу пісню Віктора Цоя “Перемен”, розповів, що в ізоляторі його бив особисто заступник міністра внутрішніх справ країни Олександр Барсуков. 

Про це повідомляє видання “Наша Ніва”.

Інцидент, за який судили обох чоловіків, стався 6 серпня в Мінську в Київському сквері, де відбувалось організоване владою свято “Калейдоскоп творчості”. Річ у тім, що на цей день у столиці запланували агітаційний мітинг кандидатки Світлани Тихановської, але за кілька днів до акції столична влада заявила, що в цей час у парку проходитиме інший захід, тому агітаційний пікет заборонили. Близько 19:00, як розповіли журналісти DW, зі звукопідсилювачів замість акордеона раптово зазвучала пісня групи “Кіно” “Перемен”. Присутні почали підспівувати, а багато людей підняли вгору руки з білими браслетами й стрічками. 

Відомо, що заступник міністра внутрішніх справ Барсуков 14 серпня приїздив до слідчого ізолятора, де тримали затриманих за вуличні акції білорусів. Тоді він повідомив, що до протестувальників не застосовують фізичної сили, однак, за свідченнями потерпілих, це неправда. 

Нагадаємо, що вибори президента Білорусі пройшли 9 серпня. Після закінчення голосування білоруси вийшли на вулицю та вимагали чесного підрахунку голосів, однак силовики почали жорстко розганяти людей. За п’ять днів протесту в Білорусі затримали близько 7 тис. осіб, зокрема іноземців. Згодом із СІЗО почали випускати затриманих, які розповідали про нелюдське поводження з боку силовиків, побиття, погрози зґвалтуванням тощо.

Відомо, що під час розгону протестів загинув один з мітингувальників. Правоохоронці стверджують, що він помер унаслідок вибуху невідомого предмета в  руці, але рідні не вірять у цю версію. На підтримку їхньої думки журналісти вже показали декілька відео та фото, на яких видно, що в чоловіка стріляли. 

Офіційно вибори в країні виграв Олександр Лукашенко, однак опозиція стверджує, що результати білоруської ЦВК сфальсифіковано. Наразі ЄС відмовився визнавати перемогу Лукашенка на виборах і готує санкції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter