Білоруське опозиційне видання TUT.by видалило із соцмереж пости за півтора року

Дата: 28 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Найбільший незалежний білоруський портал Tut.by, який з серпня 2020 року висвітлює “антилукашенківські” акції протесту, видалив із загального доступу у своїх соціальних мережах пости за весь минулий рік і першу половину 2021 року, а також відмовився від позначки верифікації в телеграмі заради безпеки своїх співробітників та читачів.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

У редакції уточнили, що пішли на такі дії у зв’язку з позовом про визнання матеріалів Tut.by “екстремістськими” у Білорусі.

Видалення постів і позначки верифікації викликало підозри, що редакція Tut.by втратила доступ до соцмереж видання, але команда порталу запевнила, що зберігає доступ до каналу.

В редакції Tut.by також пояснили, що позначку верифікації з облікового запису каналу в телеграмі було видалено для того, щоб мати можливість швидко перейменувати його в разі визнання “екстремістським”.

Зробити це за кілька хвилин після рішення суду не можна, ми вирішили підготуватися заздалегідь. У нас є весь архів прихованих і видалених постів. Ця інформація не втрачена назавжди. Люди, які зараз ведуть канал, знаходяться за кордоном, спроб зламу не було”, – зазначають у редакції видання.

24 червня поточного року суд повинен був винести рішення, але розгляд позову МВС Білорусі про визнання матеріалів Tut.by і соцмереж видання “екстремістськими” був відтермінований.

Фотографія обкладинки: TUT.by

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter