Білоруська опозиція отримала премію Сахарова

Дата: 22 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Цьогорічна премія Європейського парламенту імені Андрія Сахарова за права людини та свободу думки присуджена білоруській опозиції.

Про це повідомляє “Європейська правда”. 

Премію Сахарова вручають з 1988 року  в 4 областях, зокрема в області захисту прав людини і її основних свобод. У різні роки лауреатами премії ставали Нельсон Мандела, Кофі Аннан, ООН та організація “Репортери без кордонів”.

“Президія Європарламенту вирішила вручити премію Сахарова за свободу думки демократичній опозиції Білорусі, яка представлена Координаційною радою і ініціативою “хоробрих жінок” – Світланою Тихановською, Світланою Алексієвич, Марією Колесниковою, Ольгою Ковальковою і Веронікою Цепкало, а також політичними і громадськими діячами Сергієм Тихановським, Олесем Біляцьким, Сергієм Дилевським, Степаном Путилою та Миколою Статкевичем”, – повідомив на засіданні Європарламенту його очільник Давід Сассолі.

Церемонія нагородження премії відбудеться у Страсбурзі 16 грудня.

Нагадаємо, що минулого року український режисер Олег Сенцов отримав премію Сахарова власноруч. Лауреатом він став на рік раніше, однак тоді нагороду за нього отримала його двоюрідна сестра Наталія Каплан, адже сам Сенцов знаходився у російському полоні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter