Білорус, який передав правозахисникам відео з тортурами в’язнів в РФ, попросив притулку у Франції

Дата: 17 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися
Колишній в’язень-програміст, який передав правозахисникам відео із записами катувань у в’язницях Росії, прилетів до Парижа і проситиме французьку владу надати йому політичного притулку. Він вже звернувся до поліцейських за допомогою, почавши процедуру отримання притулку.
 
Про це повідомляється на сайті gulagu.net.
 
Фото: Gulagu.net

Сергій в аеропорту CDG-Paris. Молодий білорус, який пройшов сам через тортури в ФСБ, пресхати й переповнені камери СІЗО, який пропрацював без оплати 5 років у найвідомішій російській катівні ОТБ-1 Саратова, який передав секретний відеоархів ФСВП/ФСБ до правозахисного проєкту Gulagu.net, який ризикнув життям, щоб врятувати інших і зупинити страшні тортури, тепер в Європі, на землі, де поважають права людини й демократію. Це історичний день і для самого Сергія, і для всієї нашої команди, і ще для мільйонів росіян“, – написав засновник Gulagu.net Володимир Осечкін.

Осєчкін опублікував відео, в якому говорить із Сергієм, коли той вже сидів на борту до Парижа. Сергій розповів, що почуває себе вкрай радісно та безпечно, оскільки в самій Росії його посилено переслідують після того, як він вийшов на свободу та опублікував понад 40 ГБ відеозаписів тортур над ув’язненими в російських колоніях. 

Нагадаємо, представники російського правозахисного проєкту Gulagu.net вивезли з країни великий архів, який містить записи тортур і зґвалтувань ув’язнених у місцях позбавлення волі. Архів, що містить 40 гігабайтів відео та фото, засновник проєкту назвав найбільшим “провалом російських спецслужб”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter