Слідство у справі директорки української бібліотеки Москви завершилось

Дата: 08 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Директорці Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній висунули остаточні обвинувачення.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав її адвокат Іван Павлов.

“Наступного тижня нас з Євгеном Смирновим чекає захоплююче чтиво. Будемо знайомитися з усіма матеріалами справи, у тому числі з протоколами допиту деяких адвокатів”, – написав він.

Наталію Шаріну звинувачують у порушенні статті 282 Кримінального кодексу РФ – “розпалювання ненависті чи ворожнечі”. Слідство вважає, що вона розповсюджувала друковані матеріали, які “мають антиросійську й антидержавну пропаганду”. Це сталося після того, як слідчі знайшли роботи українського націоналіста Дмитра Корчинського серед книг, які ще не були проіндексовані чи доступні для читачів.

Згодом порушили кримінальну справу за статтею 160 КК РФ – “присвоєння чи розтрата”. Слідство звинувачує Шаріну, що вона в 2011 – 2013 роках витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі – про екстремізм, яку згодом закрили.

Нагадаємо, обшуки в Бібліотеці української літератури відбулись наприкінці жовтня 2015 року. Своєї вини Шаріна не визнає. Її помістили під домашній арешт за рішенням Таганського суду Москви.

Раніше повідомлялось, що експерт-психолінгвіст побачив в книжках бібліотеки заклики до міжнаціональної ворожнечі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter