Безпека дітей в інтернеті: офіс Зеленського просить пройти опитування

Дата: 15 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Батьків та дітей просять пройти онлайн-опитування, аби з’ясувати, з якими ризиками останні стикаються в мережі. 

З такою пропозицією виступив Офіс президента Володимира Зеленського

Задля цього їм пропонують до 3 листопада пройти окремі онлайн-опитування для дорослих і дітей. В анкетах, зокрема, цікавляться кількістю часу, яку проводять діти в мережі, загрозами, з якими вони стикаються там, та обізнаністю щодо можливості подання скарги на порушення прав дитини в інтернеті.

На початку вересня в Офісі президента розповіли про початок розроблення інструментів захисту дітей від онлайн-булінгу, злочинців, порнографії та інших загроз віртуального світу. Тепер чиновники кажуть про те, що в Україні готують повноцінну стратегію захисту дітей. Документ, за їхніми словами, наразі перебуває на підготовчому етапі, а тому надалі в офісі Зеленського чекають на візит міжнародних експертів та їхню допомогу. 

Відомо, що, згідно з дослідженнями ЮНІСЕФ, 24% українських дітей хоча б раз стикались із цькуванням у школі. З них менш ніж половина розповідали про цей досвід батькам, рідним та друзям. Експерти зазначають, що частіше за інших дітей зазнають булінгу сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які через різні життєві обставини “замкнені в собі”.

У грудні минулого року парламент доповнив статтю 173 КУпАП поняттям “булінг”. Відтоді в Україні активно почали притягати до відповідальності кривдників: уперше за цькування в країні покарали в Борисполі, де школярка виклала інтимні фото однолітки в Instagram. Також на сьогодні є щонайменше одне рішення суду щодо притягнення до відповідальності за булінг учителя. 

ZMINA приготувала спеціальну інструкцію для дітей, батьків та вчителів про те, як побороти булінг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter