“Беруть будь-кого”: креативний продюсер 11 каналу Олексій Кириленко недоречно висловився щодо людей з інвалідністю

Дата: 07 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Креативний продюсер дніпровського 11 каналу Олексій Кириленко поширив у своїх соцмережах оголошення щодо вакансії на посаду головного редактора “Суспільне Дніпро”. У дописі чоловік зазначив, що, “судячи з опису, беруть будь-кого”, підкресливши пункт про те, що на посаду готові взяти людину з інвалідністю. Після критики такого твердження Кириленко перепросив і пояснив, що невдало висловився. 

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Скриншот допису Олексія Кириленка

Так, Олексій Кириленко опублікував сторис в інстаграмі з оголошенням, що “Суспільне Дніпро” шукає головного редактора. В описі вакансії вказано, що медіа “готове взяти людину з інвалідністю”.

“Шановні телевізійники, може, є знайомі, які хочуть працювати на ТБ? Судячи з опису, беруть будь-кого, тож непогана можливість!!!” – написав Кириленко.

Місцеві журналісти таку публікацію розцінили як глузування з того, що ЗМІ готове взяти людину з інвалідністю. Зокрема, на це відреагувала журналістка Валерія Холодова, яка шість років працювала на 11 каналі. 

“У світі, який бореться за рівні права і можливості, один з керівників провідного медіа Дніпра глузує з того, що Суспільне готове наймати на керівні посади осіб з інвалідністю. На його думку, це означає, що туди працевлаштовують “будь-кого”. Я сподіваюся, що думка креативного директора не відображає позицію медіа”, – зазначила вона.

Згодом Кириленко відреагував на зауваження та перепросив.

Скриншот допису Олексія Кириленка

Тим часом керівниця 11 каналу Наталя Магда зазначила, що вже розібралася в ситуації.

“Я вважаю неприпустимим, коли хтось, тим більше медійники, дозволяють собі будь-які приниження чи некоректні висловлювання щодо людей з інвалідністю! Я, як керівник 11 каналу, вже розібралася в ситуації. Поговорила з Олексієм. Він визнав, що невдало висловив свою думку і не хотів образити людей з інвалідністю. Про це написав пост-вибачення”, – наголосила Магда.

Крім того, керівниця каналу пообіцяла провести відповідну бесіду з колективом, а також тренінг щодо правил комунікації в соцмережах і висвітлення тем безбарʼєрності.

Нагадаємо, що київська ІТ-компанія Soft.ua розмістила рекламне оголошення щодо пошуку працівника на посаду “помічник менеджера з холодних дзвінків”. У вимогах до кандидатів зазначається, що вони не мають належати до ЛГБТ-спільноти. Після того як користувачі соцмереж, активісти та правозахисники відреагували на дискримінаційне оголошення, вимогу з переліку прибрали. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter