Бельгійська поліція розігнала водометами протест ковідскептиків

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У неділю, 23 січня, поліція в Брюсселі розігнала протест людей, які виступають проти щеплень від коронавірусу та інших обмежень, запроваджених через пандемію. 

Про це повідомляє AP.

Фото: АР

За оцінками поліції, протест у центрі бельгійської столиці зібрав щонайменше 50 тисяч людей, однак частина з них, як переконують правоохоронці, приїхали з Франції, Німеччини та інших країн. Люди кричали “Свобода!”, крокуючи містом, та тримали плакати, на яких, зокрема, було написано: “Це (обмеження. – Ред.) – не про вірус, це – про контроль”.

Спецпризначенці почали розганяти мітингувальників водометами та газом, коли ті відмовилися діяти за інструкціями поліції. 

Фото: Valeria Mongelli / Bloomberg

Протести коронаскептиків відбулися на вихідних і в інших містах Європи. Так, у Барселоні схожий мітинг зібрав понад тисячу людей, які також виступили проти вакцинації та обмежень. Частина мітингарів заперечувала існування та тяжкість вірусу, а більшість не носила масок. 

Минулого тижня також понад 70 тисяч людей у різних регіонах Німеччини вийшли на протест проти ковід-обмежень. Більшість демонстрацій були мирними, але деяких протестувальників розігнали через недотримання санітарно-гігієнічних вимог і відсутність належної реєстрації зібрання. 

Нагадаємо, що понад 30 держав-членів ВООЗ вакцинували менш ніж 10% свого населення проти ковіду. Нині майже половина населення світу отримала щеплення, але досі є великі відмінності в частці вакцинованих у різних частинах світу.

Фотографія обкладинки: AP
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter