Бекірова перевели до інтенсивної терапії

Дата: 11 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Звільненого політв’язня Едема Бекірова і Бекіров має першу групу інвалідності. За місяці, проведені в СІЗО Сімферополя, в нього почали з’являтися виразки на ногах, судоми, а інсулін в ізоляторі йому кололи тричі на день. перевели з реанімації до відділення інтенсивної терапії лікарні “Феофанія”.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Керівник центру невідкладної та інтенсивної кардіології клініки “Феофанія” Святослав Денисов розповів, що стан здоров’я Бекірова найважчий з усіх звільнених.

“У Едема Бекірова ще раніше були проблеми із серцем. Він переносив інфаркт міокарда, а коли він поступив до нашої клініки, у нього був діагноз “ішемічна хвороба серця”. Проведено необхідне обстеження, відповідно до якого ми вчора виконали досить складне оперативне втручання. Едему Бекірову імплантовано два стенти з лікарською речовиною”, – повідомив кардіолог центру. 

Наразі стан Бекірова стабільний.

“Пацієнт сам каже, що після операції йому стало набагато легше дихати. Зараз передає всім привіт”, – каже заступник головного лікаря клініки з медичної частини Андрій Строкань.

За словами лікарів, на сьогодні у “Феофанії” залишаються вісім звільнених бранців Кремля. З усіма ними окрім медиків працюють психологи. 

Як відомо, раніше медики розповіли, що спеціальної медичної допомоги лікарів потребує Станіслав Клих і Клиха разом з іншим політв'язнем Миколою Карпюком у Росії звинуватили в злочинах під час Чеченської війни 1994–1995 років. Обидва чоловіки заперечували свою провину і заявляли, що ніколи не були в Чечні, а свідчення і зізнання російське слідство отримало від них, застосовуючи тортури..

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter