Медики розповіли, що звільнений політв’язень Клих потребує спеціальної допомоги

Дата: 09 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Звільнений у межах масштабного обміну політв’язень Станіслав Клих і Клиха разом з іншим політв'язнем Миколою Карпюком у Росії звинуватили в злочинах під час Чеченської війни 1994–1995 років. Обидва чоловіки заперечували свою провину і заявляли, що ніколи не були в Чечні, а свідчення і зізнання російське слідство отримало від них, застосовуючи тортури. потребує спеціальної медичної допомоги.

Про це повідомив головний лікар “Феофанії” Ігор Семенів під час брифінгу, передає “Українська правда”.

 

За його словами, наразі в закладі перебувають вісім звільнених бранців Кремля: Олександр Кольченко, Володимир Балух, Микола Карпюк, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Микола Сизанович.

“Украй важких немає. Є дехто в доброму чи задовільному стані, дехто в не зовсім задовільному стані, який буде потребувати більш інтенсивного лікування. Кожен абсолютно в різному стані: хтось важчий, хтось легший. Ми не можемо зараз говорити про діагнози, згідно з чинним законодавством, ми не маємо права, але дуже важливим далі етапом лікування є психологічне лікування. Працюють наші психотерапевти, психіатри”, – розповів про їхній стан лікар. 

Про стан здоров’я колишніх полонених.Колектив лікарні Феофанія пишається, що має змогу допомогти колишнім…

Опубліковано Феофанія клінічна лікарня Понеділок, 9 вересня 2019 р.

Клиха, як зазначив Семенів, перевели разом зі звільненими з полону моряками до військового шпиталю, адже він потребував спеціальної допомоги, яку не могли надати у “Феофанії”. 

Як відомо, 7 вересня Україна та Росія провели масштабний обмін в’язнями, в межах якого звільнили 24 полонених моряків, Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та інших політв’язнів, яких РФ роками незаконно утримувала у себе. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter