BBC попри цензуру відновлює роботу в Росії

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російська служба новин BBC вирішила відновити роботу в РФ попри цензуру і загрозу ув’язнення журналістів через дію так званого закону “про фейки”.

Діяльність служби новин ведеться з-за кордону, йдеться в заяві BBC від 8 березня.

Джерело: ВВС

У ВВС пояснили, що таке рішення ухвалили через крайню потребу вести репортажі з РФ.

“Ми розглянули наслідки нового законодавства поряд з гострою необхідністю вести репортажі з Росії. Після ретельного обговорення ми вирішили відновити репортажі з Росії англійською мовою сьогодні ввечері (У вівторок, 8 березня. – Ред.) після того, як вони тимчасово були припинені наприкінці минулого тижня”, – йдеться в повідомленні.

Також у соцмережах видання є коротка відеоінструкція, як отримати доступ до новин ВВС попри блокування в Росії.

З початком нової російської агресії проти України Кремль заблокував доступ до нечисленних місцевих незалежних ЗМІ, які намагалися донести до росіян правду про війну.  

4 березня президент РФ Володимир Путін підписав закон, який передбачає кримінальну відповідальність за так звані “фейки” про дії російської армії в Україні. Закон доповнює Кримінальний кодекс РФ статтею 207.3, що запроваджує покарання за поширення “свідомо неправдивої інформації про діяльність збройних сил РФ” і за “дискредитацію використання російських військ”. Це стосується як російських, так і іноземних ЗМІ та журналістів.

Після набуття цим законом чинності в РФ багато провідних іноземних ЗМІ, включно з BBC, CNN, Bloomberg News, ABC, CBS News і канадською CBC / Radio-Canada, вирішили тимчасово зупинити трансляцію або збір новин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter